Back to Press

Nordic Capital and Frankenius Equity sells Ellos Group

Download the full article
here

Nordic Capital säljer Ellos Group, en av Nordens ledande e-handelsaktörer inom mode och hem, till modekoncernen FNG.

Nordic Capital har tecknat avtal om att sälja Ellos Group till FNG NV (”FNG”) för cirka 2 400 miljoner kronor (enterprise value). Under Nordic Capitals ägarskap har Ellos Group utvecklats till en av Nordens ledande e-handlare inom mode och hem med de starka varumärkena Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. Den nya ägaren, FNG, är en snabbväxande Benelux-baserad modekoncern som kommer att stödja Ellos Groups fortsatta europeiska expansion och tillväxt. Nordic Capital kommer att bli en betydande minoritetsägare i FNG efter att transaktionen är slutförd.

”Tillsammans med Nordic Capital har vi under de senaste åren gjort betydande investeringar för att stärka Ellos Group, med fokus på att utveckla heminredningserbjudandet för Ellos, Jotex och vår nya e-handel Homeroom. Som en ledande nordisk e-handelsplattform och med ett unikt kunderbjudande inom mode och heminredning har vi nu en utmärkt grund för att driva fortsatt tillväxt. Europeisk expansion är ett naturligt nästa steg för Ellos Group och vi kan nu öka takten med FNG som ny ägare. FNG har omfattande erfarenhet från den europeiska modebranschen och kommer kunna bidra med nya insikter och strategiskt stöd i nästa steg på vår utvecklingsresa”, säger Hans Ohlsson, vd på Ellos Group.

Ellos Group har ägts av Nordic Capital sedan 2013 och har under ägandeperioden fokuserat på att stärka positionen som marknadsledare i Norden och förbättra sin starka position online. Homeroom har nu etablerats och koncernen har effektiviserat verksamheten med fokus på kärnaffären. Verksamheten har stärkts i alla led för att skapa den bästa kundupplevelsen och för att kunna hantera den snabba tillväxten. Gjorda investeringar inkluderar implementering av ett nytt e-handelssystem och uppförande av ett nytt lager- och logistikcenter. Koncernens kommersiella och operationella utveckling har gått hand i hand med ett ökat fokus på hållbarhet som en väsentlig del av Ellos Groups långsiktiga värdeskapande och identitet. I dag har Ellos Group cirka 1,7 miljoner aktiva och nöjda kunder i hela Norden och säljer även det egna sortimentet på andra plattformar i Europa.

Mediakontakt:

Nordic Capital

Katarina Janerud, Communications Manager

Rådgivare till Nordic Capitals Fonder

Tel: +46 8 440 50 50

E-mail: katarina.janerud@nordiccapital.com

Ellos Group

Hans Ohlson, VD

Tel: +46 733 74 70 50

Vid medieförfrågningar: malin.lundin@jklgroup.com

Back to Press